Upptäck Ekerö

Ekerö är platsen för äventyr och upplevelser

På Ekerö finns upplevelser av de mest skiftande slag. På en och samma dag kan du besöka två världsarv, handla i gårdsbutiker, ta ett dopp i Mälaren, spela golf, lyssna på opera och avsluta med en middag. Men för all del, stressa inte, här kan du också landa i lugnet.

Hotell ekerö - Drottningholm

Drottningholms slott

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet. Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Flera kungligheter har sedan dess satt sin prägel på slottet.

Blå lagunen

En utflykt till den blå lagunen är perfekt en varm sommardag, det är ett gammalt stenbrott eller grustag som har vattenfyllts. Vattnet är klart och har en blågrön färg, därav smeknamnet ``Den Blå Lagunen``. Lagunen är omringad av träd och skog och på ena sidan är det en stor och sluttande sandstrand perfekt för sandlek.

Hotell ekerö - bad
Hotell ekerö - ekebyhovsbacken

Ekebyhovsbacken

Ekebyhovsbacken är en av de finaste skidbackarna i Stockholmsområdet, och ligger endast 300 meter från hotellet. Här finns både ankarlift och barnlift, och vid backen hyrs det ut skidor och snowboards för både vuxna och barn. Det anordnas även skidskola. Backen ligger i Jungfrusundsåsens friluftsområde, där det även finns flera andra friluftsaktiviteter att ta del av, så som motionsspår, längdåkning och ridning.

Upptäck mer av Ekerö

Slagsta Marina Ekerö
sv_SESwedish